Honvédelmi tábor
Honvédelmi tábor

Tematikák

Az önvédelmi táborban kiemelt figyelmet kap az önvédelmi és közelharcoktatás. A tábor elsősorban a sportolást, fizikai aktivitást kedvelő táborozók számára kerül meghirdetésre.

Harcászati gyakorlótéren végrehajtott, fokozott fizikai igénybevételt igénylő, a gyalogos fegyvernemre jellemző ismeretanyag átadása.

Az adott légierős tábort végrehajtó alakulat sajátosságait figyelembevéve, a fegyvernem bemutatása, tájékoztatók tartása repülőgépek harcászat-technikai adatairól, tervezett repülés végrehajtása repülőgép fedélzetén. Repülőmúzeum és helyi csapatmúzeum bemutatása, haditechnikai parkok látogatása.

A logisztikus tábor célja a táborozók általános katonai renddel és fegyelemmel történő megismertetése, alap logisztikai ismeretek bemutatása, honvédségi gépjárművek, légierő történet, csapatmúzeum látogatás.

Búvárkodással kapcsolatos ismereteket és technikákat mutat be, a technikai eszközök megismertetésével és működtetésével. A táborban történő részvételhez sportorvosi igazolás szükséges.

A tábor katonai hagyományőrző szervezetek bevonásával, a magyar hadi kultúrát mutatja be.

A táborozók olyan sportágakkal ismerkedhetnek meg, melyek hozzájárulhatnak a gyerekek fizikai állapotának fejlődéséhez és ismereteik bővítéséhez.

A tábor programja kiemelten foglalkozik az álcázási alapismeretekkel, a túlélési- és víztisztító technikák megtanításával.

A táborozók az általános programelemek mellett lóismeretet, lóápolást és lovasismereteket kapnak. A tábor programja mindennapos lovaglást is tartalmaz. Kezdő és haladó lovasok is részt vehetnek.

A Magyar Honvédség a „Honvédelmi táborok” égisze alatt tematikus ALKOTÓTÁBOR-t indít azon diákok részére, akik szeretnek rajzolni és festeni. Képzőművész tanár szakmai vezetésével lehetőséget biztosítunk a műtermi- és szabadtéri alkotómunkára. A résztvevők megismerkedhetnek a portré-, az alak- és a tájábrázolással. Mindemellett a szakmai tematika kiemelten támogatja azon rajzok, festmények, vizuális alkotások születését, amelyek a Magyar Honvédségről vagy honvédelemről szólnak. A tábor nem csak hobbiszinten biztosít jó lehetőséget az ismeretszerzésre, hanem azoknak is, akik jövőjüket művészeti pályán képzelik el.

Angol nyelvi ismeretekkel rendelkező, a honvédelem iránt érdeklődő diákok részére tervezett tábor. Az öt nap alatt a résztvevők betekintést nyerhetnek a katonák mindennapjaiba, valamint megismerkedhetnek alapvető egészségügyi, túlélési, tereptan, valamint lőelméleti ismeretekkel ebben az "Angol nyelvű harcos" táborban.

A vizes tábor tematikája a honvédelemi nevelésen túl alapszintű vízi jártasság kialakítása, ami magába foglalja kajak/kenu ismeretet, alapszintű úszásoktatást kezdőknek, vízből mentést haladóknak, illetve újraélesztési technikákat mindenkinek. Ezen túlmenően a haditorna elemeivel kívánjuk a tábor programját színesebbé és aktívvá tenni.

Magyar Honvédség Hírlevélszolgáltatás - Honvédelmi tábor

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mihamarabb értesülj táborainkról.

A 'Feliratkozom' gombra való kattintással egyetértek a Magyar Honvédség Hírlevélszolgáltatásának adatvédelmi tájékoztatójával.