Honvédelmi tábor
Honvédelmi tábor

Tematikák

Az Önvédelmi táborban kiemelt figyelmet kap az önvédelmi és közelharcoktatás. A tábor elsősorban a sportolást, fizikai aktivitást kedvelő táborozók számára kerül meghirdetésre.

Harcászati gyakorlótéren végrehajtott, fokozott fizikai igénybevételt igénylő, a gyalogos fegyvernemre jellemző ismeretanyag átadása.

Az adott Légierő tábort végrehajtó alakulat sajátosságait figyelembevéve, a fegyvernem bemutatása, tájékoztatók tartása repülőgépek harcászat-technikai adatairól, tervezett repülés végrehajtása repülőgép fedélzetén. Repülőmúzeum és helyi csapatmúzeum bemutatása, haditechnikai parkok látogatása.

A Logisztikai tábor célja a táborozók általános katonai renddel és fegyelemmel történő megismertetése, alap logisztikai ismeretek bemutatása, honvédségi gépjárművek, légierő történet, csapatmúzeum látogatás.

Búvárkodással kapcsolatos ismereteket és technikákat mutat be, a technikai eszközök megismertetésével és működtetésével. A táborban történő részvételhez sportorvosi igazolás szükséges.

A tábor katonai hagyományőrző szervezetek bevonásával, a magyar hadi kultúrát mutatja be.

A táborozók olyan honvédelmi sportokkal ismerkedhetnek meg, amelyek hozzájárulhatnak a gyerekek fizikai állapotának fejlődéséhez és ismereteik bővítéséhez.

A tábor programja kiemelten foglalkozik az álcázási alapismeretekkel, a túlélési- és víztisztító technikák megtanításával.

A táborozók az általános programelemek mellett lóismeretet, lóápolást és lovasismereteket kapnak. A tábor programja mindennapos lovaglást is tartalmaz. Kezdő és haladó lovasok is részt vehetnek.

Magyar Honvédség Hírlevélszolgáltatás - Honvédelmi tábor

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mihamarabb értesülj táborainkról.

A 'Feliratkozom' gombra való kattintással egyetértek a Magyar Honvédség Hírelévszolgáltatásának adatvédelmi tájékoztatójával.