Kép helye

2023-09-02
Kiléptek a komfortzónájukból. Ismét túlélő tematikájú honvédelmi tábort tartott Csobánkán az MH 1. Területvédelmi Ezred augusztus végén. Tovább!

Kép helye

2023-08-31
Jövőre, veletek, ugyanitt!
Élményekkel telve ért véget az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 69. Területvédelmi Zászlóalj által ötödik alkalommal szervezett honvédelmi „harcos” tematikájú tábor Tolna vármegyében, augusztus végén.
Tovább!

Kép helye

2023-08-30
Életre szóló erdei élmények
Véget ért a 12-15 éves korosztály részére, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Területvédelmi Zászlóalj által szervezett erdei honvédelmi tábor Telkibányán.
Tovább!

Kép helye

2023-08-25
Szentesi nyár.
Önvédelmi tematikájú Honvédelmi Táborral zárta az MH II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a nyári táboroztatási időszakot.
Tovább!

Kép helye

2023-08-23
A közös siker jegyében.
Első alkalommal szervezett a Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 17. Területvédelmi Zászlóalja sport tematikájú honvédelmi tábort Soponyán.
Tovább!

Kép helye

2023-08-23
„Varjú, itt Sólyom, vétel!”
Véget ért az MH Altiszti Akadémia és a Budapest Fővárosi Rádióamatőr Klub közösen szervezett második „Rádióamatőr” tematikájú Honvédelmi Tábora.
Tovább!

Kép helye

2023-08-22
Ha mersz, akkor nyersz.
Véget ért az MH 3. Területvédelmi Ezred 68. vitéz Horgos Dezső Területvédelmi Zászlóalj által szervezett, idei utolsó harcos tematikájú honvédelmi tábor Jászberényben.
Tovább!

Kép helye

2023-08-22
Harcosok tábora
Véget ért az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 17. Területvédelmi Zászlóalja által szervezett második harcos tematikájú honvédelmi tábor Soponyán, amelyet augusztus közepén tartottak.
Tovább!

Kép helye

2023-08-21
Tábori élmények, logisztikus módra
Véget ért az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) által szervezett idei utolsó harcos-logisztikus tematikájú honvédelmi tábor Táborfalván.
Tovább!

Kép helye

2023-08-19
Túlélő tábor a kalandparkban
Az MH 5. Területvédelmi Ezred 48. Területvédelmi Zászlóalj Zalaszabaron, a 44. Területvédelmi Zászlóalj pedig Bodrogon tartott honvédelmi túlélő tábort augusztus 14. és 18. között. Az elsősegélynyújtás, tűzgyújtás és menedéképítés elsajátítása mellett rengeteg élményben részesültek a táborozók, ugyanis mindkét tábornak egy-egy helyi kalandpark adott otthont.
Tovább!

Kép helye

2023-08-17
Táborok harca Akarattyán.
Ritka pillanatok egyike az, amikor két különböző tematikájú honvédelmi tábor találkozik egymással ugyanazon a helyszínen, sőt mi több, együtt szerveznek közös tábori programot.
Tovább!

Kép helye

2023-08-15
Ifjú túlélő bajtársak Fehérváron.
Csapatszellem, összetartás, precizitás, ezen fogalmak jellemezték az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár negyedik, egyben záró túlélő tematikájú honvédelmi táborát Székesfehérváron.
Tovább!

Kép helye

2023-08-10
Bátrak előnyben!
Véget ért a Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 17. Területvédelmi Zászlóalj által szervezett idei első harcos tematikájú honvédelmi tábor Soponyán.
Tovább!

Kép helye

2023-08-07
Személyiségfejlődés és felelősségtudat
Harmadik alkalommal rendezett honvédelmi tábort a 12-15 éves korosztály részére az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 3. Területvédelmi Zászlóalja. A harcos tematikájú tábort katonás napirendi pontok mentén hajtották végre: a táborozók alaki foglalkozásokon vettek részt, megtanultak alakzatban mozogni és túlélési technikákat is elsajátítottak.
Tovább!

Kép helye

2023-08-06
Elvonultak a harcosok.
Véget ért az idei, második harcos tematikájú honvédelmi tábor, amelyet a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központ szervezett 15–18 éves fiatalok számára. Augusztus 4-én, pénteken a táborozók megkapták az „obsitokat” és az elismeréseket, majd levonták a tábor lobogóját.
Tovább!

Kép helye

2023-08-04
Mályi-tóban búvárkodó táborlakók
Kalandokkal teli táborozást szervezett az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred a honvédelmi búvártábor augusztus első hetében megrendezett második turnusának, Szentesen.
Tovább!

Kép helye

2023-08-01
Tábori élmények országszerte.
Így a nyár közepén országszerte megállás nélkül zajlanak a különböző tematikájú honvédelmi táborok eseményei. A Magyar Honvédség iránt érdeklődő táborozók életéről az alábbi folyamatosan megújuló összeállításunkban számolunk be.
Tovább!

Kép helye

2023-07-31
Szentesen merültek a kadétok.
Kihívásokkal teli hetet szervezett az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred azon kadét táborozói számára, akik az ország több iskolájából, valamint a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumból, illetve tagintézményeiből érkeztek.
Tovább!

Kép helye

2023-07-29
Főszerepben a vitorlázás.
„A nagy érdeklődés miatt jövőre már öthetesre bővítik a honvédelmi vitorlás tábort az MH Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központban” – árulta el Schucha Ádám őrnagy, az MH 7. Területvédelmi Ezred 31. Draganits Ferenc Területvédelmi Zászlóalj (31. TVZ) parancsnoka, a programsorozat ötletgazdája és vezetője. A táborban ötnapos foglalkozásokkal várják a 15-18 éves korosztályt Balatonakarattyán.
Tovább!

Kép helye

2023-07-28
Járőrgyakorlat a „harcos” táborban.
Az MH Béketámogató Kiképző Központ által szervezett idei első „harcos” tematikájú honvédelmi tábor sok izgalmat tartogatott a középiskolások számára. Július utolsó hetében megtanulhatták – többek között – az alaki fogásokat, az álcázást és az elsősegélynyújtást is, az elsajátított ismereteket pedig járőrversenyen mutatták be a fiatalok.
Tovább!

Kép helye

2023-07-28
Fiatalok, hazaszeretet, honvédelmi táborok.
„A fiatalok haza iránti szeretetét erősítik a honvédelmi táborok” – hangsúlyozta Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke július 26-án, a szolnok-szandaszőlősi sportrepülőtéren megtartott ejtőernyős honvédelmi táborban. A nagy népszerűségnek örvendő tábort a sportszövetség hat darab légcellás ejtőernyővel segíti.
Tovább!

Kép helye

2023-07-28
Kitartásból, fegyelemből jeles!
Erőn felül teljesítették az akadályokat az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár idei második ,,túlélő” táborának fiataljai.
Tovább!

Kép helye

2023-07-26
Élménydús tábor a püspökszilágyi kiképzőbázison.
Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár első alkalommal szervezett ötnapos honvédelmi tábort fiataloknak a püspökszilágyi Kiképző Bázis és Lőtéren. A középiskolás fiatalok a táborban tantermi és gyakorlati foglalkozásokon vettek részt, így egy izgalmas, élménydús nyári hetet tudhatnak maguk mögött.
Tovább!

Kép helye

2023-07-26
Harcászat, tereptan és akadályverseny
Első alkalommal rendezett harcos tematikájú honvédelmi tábort az MH 3. Területvédelmi Ezred 68. vitéz Horgos Dezső Területvédelmi Zászlóalj Újszászon, a település Parkerdei Erdészházának területén.
Tovább!

Kép helye

2023-07-27
Ahol nincs idő lazsálni…
Telefon nélkül, a külvilág zajától nagyrészt távol sajátíthatták el a túlélés fortélyait azok a fiatalok, akik az idei harmadik székesfehérvári honvédelmi táborban vettek részt.
Tovább!

Kép helye

2023-07-27
Élmények, erő és jókedv
Élményekkel gazdagon tértek haza az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred táboraiból azok a fiatalok, akik az elmúlt héten Nyíregyházán és Nyíradonyban a honvédelmi sportokkal ismerkedhettek meg, Nagybarcán pedig egy túlélő táborban tehették próbára ügyességüket.
Tovább!

Kép helye

2023-07-21
„Ki gépen száll fölébe”
Akár a címben szereplő Radnóti Miklós idézet is lehetne a mottója az MH Kiss József 86. Helikopterdandár idei harmadik, 15–18 éves korosztálynak meghirdetett honvédelmi táborának, amely a széleskörű érdeklődésnek köszönhetően meglehetősen nagy létszámmal; negyvenhét gyerekkel és öt kadétiskolából érkező mentorral indult el Szolnokon, július 17-én.
Tovább!

Kép helye

2023-07-19
Harcra „készen”
Az MH 3. Területvédelmi Ezred 68. vitéz Horgos Dezső Területvédelmi Zászlóalj július 10. és 14. között Szászbereken rendezte meg harcos tematikájú honvédelmi táborát, melynek programjai térképészeti, harcászati, túlélési, egészségügyi, önvédelmi, fegyver-, valamint egyéni álcázási ismeretekkel gazdagították a résztvevő fiatalokat.
Tovább!

Kép helye

2023-07-13
Dicséretes küzdőszellem.
Élményekben gazdag és kihívásokkal teli hetet tölthettek el a harcos tematikájú honvédelmi táborokba érkező fiatalok Mecsekjánosiban. Mindkét héten számos izgalmas programmal és feladattal várta a Magyar Honvédség 5. Területvédelmi Ezred 52. Területvédelmi Zászlóalj a 12-15 év és a 15-18 év közötti diákokat.
Tovább!

Kép helye

2023-07-13
Sportos tábor Nyíregyházán.
Július 7-én ért véget a Magyar Honvédség 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 5. Zászlóalj honvédelmi sport táborának első turnusa a Nyíregyházi Egyetemen.
Tovább!

Kép helye

2023-07-12
Egymással is megbirkóztak.
Véget ért az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred önvédelmi tematikájú Honvédelmi Tábora, ahol a 14-18 év közötti fiatalok többféle küzdősportban is kipróbálhatták magukat.
Tovább!

Kép helye

2023-07-10
„Harcos” csapategység.
A katonai élettel ismerkedhettek meg a vállalkozó kedvű, a „harcos” tematikájú honvédelmi tábort választó 12-15 éves fiatalok a nyári szünet kezdetén, Tiszaszigeten.
Tovább!

Kép helye

2023-07-08
Összetartozás és együttműködés.
Táborok terén Szolnok a lehetőségek tárháza, ezen a héten honvédelmi tábor várta a diákokat.
Tovább!

Kép helye

2023-07-06
Hegyhódítás a harcos táborban.
Alpintechnikai alapismereteket sajátítottak el július 6-án azok a fiatalok, akik a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandár „harcos” tematikájú honvédelmi tábor mellett tették le a voksukat.
Tovább!

Kép helye

2023-07-05
Véget ért az idei második lovas tábor Vaján.
A lovaglásé volt a főszerep az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred által szervezett második honvédelmi táborban is, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Vaján.
Tovább!

Kép helye

2023-07-04
Élményekkel teli tábor Tatán.
Véget ért az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred tatabányai székhelyű alegysége, a 12. Területvédelmi Zászlóalj által szervezett harcos tematikájú honvédelmi tábor Tatán.
Tovább!

Kép helye

2023-07-04
Túlélésre „készen”!
Izgalmas programokban bővelkedett az MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár idei első honvédelmi ,,túlélő” tábora.
Tovább!

Kép helye

2023-07-02
Eseménydús repülő tábor Csobánkán.
Kecskemétre és Szolnokra is ellátogattak a táborozók.
Június utolsó hetében tartotta „repülő” tematikájú honvédelmi táborát az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság (MH HTP). A Csobánka Bázisra harminc fiatal érkezett az ország minden tájáról, sőt, a határon túlról is.
Tovább!

Kép helye

2023-07-02
Szelek szárnyán.
Vitorlázó repülőgépekkel hódították meg az eget az MH 1. Területvédelmi Ezred szervezésében megvalósuló honvédelmi tábor résztvevői. A budakeszi Farkashegyi repülőtér felett folyamatosan köröztek a szelek szárnyán suhanó vitorlázók.
Tovább!

Kép helye

2023-07-01
Első ugrások a szolnoki kadéttáborban.
Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár – a Szolnoki Honvédelmi Sportegyesülettel közös szervezésében, a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával – ebben az évben első alkalommal fogadta az ejtőernyőzés szerelmeseit szolnoki bázisán.
Tovább!

Kép helye

2023-06-30
Gripennel repültek a honvédelmi táborozók.
A fenti állítás persze úgy teljes, ha eláruljuk, hogy a HM Zrínyi Nonprofit Kft. biztosította repülőgép szimulátorban tehették próbára magukat a Csobánkán és Szentendrén megrendezett rádióamatőr tematikájú honvédelmi tábor résztvevői.
Tovább!

Kép helye

2023-06-29
Honvédelmi tábor – ahol az élmények születnek.
Összetartó közösség, életre szóló élmények várják a honvédelmi táborokba jelentkező fiatalokat, akik megismerhetik ennek a hivatásnak a szépségét – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Tovább!

Kép helye

2023-06-26
Kastélylakó vajai lovastáborozók.
Június 23-án véget ért az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred által szervezett idei első honvédelmi lovastábor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Vaján.
Tovább!

Kép helye

2023-06-24
Honvédelmi tábor az összekovácsolódás jegyében.
Idén is kezdetét vette az MH Területvédelmi Erők Parancsnoksága által szervezett hagyományőrző honvédelmi tábor Csobánkán.
Tovább!

Kép helye

2023-06-23
„Az együtt gondolkodás fontossága”
Hagyományőrző honvédelmi tábor Csobánkán
Ötnapos hagyományőrző témájú honvédelmi tábort rendezett az MH Területvédelmi Erők Parancsnoksága az érdeklődő 15-18 éves diákoknak, Csobánkán, június 19-23. között.
Tovább!

Kép helye

2023-06-23
Remek közösség, izgalmas programok!
Számos élménnyel gazdagodtak a fiatalok az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár honvédelmi táborában, június 19-23-a között.
Tovább!

Kép helye

2023-03-27
A 2023. évi táboraink kikerültek a weboldalra!
A jelentkezés kezdete: 2023.04.03. hétfő 09:00

Kép helye

Honvédelmi tábor 2022/5

2023-03-17
Folytatjuk a tavalyi táborokról készült videósorozatunk megosztását!
Tovább a videóhoz!

Kép helye

Honvédelmi tábor 2022/4

2023-03-10
Folytatjuk a tavalyi táborokról készült videósorozatunk megosztását!
Tovább a videóhoz!

Kép helye

Kedves Érdeklődők!

2023-03-04
Kedves Érdeklődők!
Az idei nyári táborainkra 2023.04.03.-tól (hétfő) lehet jelentkezni. A táborok pontos időpontját a közeljövőben fogjuk meghirdetni.
Addig is ajánljuk figyelmetekbe új tematikus táborunkat, a vitorlázó repülős tábort! Link

Kép helye

Honvédelmi tábor 2022/3

2023-03-03
Folytatjuk a tavalyi táborokról készült videósorozatunk megosztását!
Tovább a videóhoz!

Kép helye

Honvédelmi tábor 2022/2

2023-02-21
Folytatjuk a tavalyi táborokról készült videósorozatunk megosztását!
Tovább a videóhoz!

Kép helye

Táborozni vágyók figyelem

2023-02-15
Gőzerővel készülünk a 2023. évi Honvédelmi táborokra. Addig is új sorozatunkban, minden héten rövid videókon keresztül betekintést nyerhettek az előző év táboraiba. Kövessetek minket, hogy részei lehessetek egy felejthetetlen kalandnak!
Tovább a videóhoz!

Kép helye

A siker munkásai

2022-09-23
Átadták a 2022. évi Honvédelmi Táborral kapcsolatos elismeréseket szeptember 23-án, pénteken, Budapesten, a báró Hazai Sámuel Laktanyában. Az ünnepi állománygyűlésen – mások mellett - részt vett dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka és Baráth István vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoka.
Tovább a cikkhez

Kép helye

Ócsai tábor

2022-05-26
Kedves leendő Táborozók! Már zajlanak az előkészületek, ezzel a rövid drónos videóval bepillanthattok az ócsai tábor helyszínére!
Tovább a videóhoz!

Kép helye

Új táborok!

2022-04-07
A nagy érdeklődésre való tekintettel 2022.04.14.-én további 3 Harcos tábort hirdetünk meg!

Kép helye

Jelentkezés kezdete

2022-03-30
Kedves leendő Táborozók!
Jó hírünk van számotokra, az idén újra megrendezésre kerülnek a Honvédelmi táborok!
A jelentkezés 2022. április 1-én, 9:00-kor indul a "Táboraink" menü alatt!
Indulásra felkészülni!

Kép helye

Hamarosan rajtolunk!

2022-02-23
Már betöltötted a 12. életévedet, de még nem múltál el 18 éves? Szeretsz lovagolni, közel állnak hozzád a sportok, búvárkodnál, esetleg a túlélés érdekel?
Akkor a legjobb helyen jársz, mert a Magyar Honvédség idén is megrendezi életed legjobb nyári kalandját, a Honvédelmi tábort.
40 helyszínen, 73 turnusban, több mint 3000 fiatal részére biztosítunk egy életre szóló élményt, ahol megismerkedhetsz például az életmentés alapjaival, önvédelmet tanulhatsz, vitorlázhatsz, vagy a felderítéshez szükséges személyi álcázást sajátíthatod el!
2022 nyarán 16 különböző tematikájú táborból választhatsz! Ha érdeklődsz a honvédelem iránt, szeretnél katonákkal találkozni, vagy egyszerűen csak életed legszuperebb kalandjában vennél részt, akkor Téged is várunk idén nyáron!
Figyeld a www.honvedelmitabor.hu weboldalt és kövesd Facebook oldalunkat a friss hírekért!

Kép helye

BOLDOG úJ ÉVET!

2022-01-01
Boldog Új Évet kívánunk minden valaha részt vett, és leendő Honvédelmi Táborozónak! A 2022. évi táborokat – a Covid helyzet függvényében – várhatóan áprilisban hirdetjük meg. Addig is kövessetek minket!

Kép helye

évértékelő 2021

2021-10-03
2021-ben 32 helyszínen, 41 turnusban több mint 1200 fiatalt táboroztattunk. Köszönjük a hatalmas érdeklődést! Reméljük, a gyerekek jó kedvvel emlegetik a nyári élményeket, mi pedig már megkezdtük a 2022. évi előkészületeket! Jövőre még több időpontban, bővített helyszínlistával szeretnénk még több diáknak lehetőséget biztosítani, hogy ízelítőt kapjanak a Magyar Honvédségből!

Letölthető dokumentumok
Adatkezelési tájékoztató

Üzemeltető: Magyar Honvédség Tartalékképző és Támogató Parancsnokság

Letölthető dokumentumok
Adatkezelési tájékoztató

Üzemeltető: Magyar Honvédség Tartalékképző és Támogató Parancsnokság