Barion Pixel
Kalandot keresek
Legfrissebb hírek
Kalandot keresek2024-03-11 12:33:00

Sok gyerek nem szeret passzívan pihenni a nyári szünetben, élményeket, kalandokat keresnek. Mi sem jobb lehetőség erre, mint a honvédelmi tábor – idén már ötvenkilenc helyszínen, ötezer gyermek részvételével.

Remek közösség, izgalmas programok2024-03-11 12:30:54

Számos élménnyel gazdagodtak a fiatalok az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár honvédelmi táborában, június 19-23-a között.

Az együtt gondolkodás fontossága2024-03-11 12:28:59

Ötnapos hagyományőrző témájú honvédelmi tábort rendezett az MH Területvédelmi Erők Parancsnoksága az érdeklődő 15-18 éves diákoknak, Csobánkán, június 19-23. között.

Honvédelmi tábor az összekovácsolódás jegyében2024-03-11 12:27:31

Idén is kezdetét vette az MH Területvédelmi Erők Parancsnoksága által szervezett hagyományőrző honvédelmi tábor Csobánkán.

Sok gyerek nem szeret passzívan pihenni a nyári szünetben, élményeket, kalandokat keresnek. Mi sem jobb lehetőség erre, mint a honvédelmi tábor – idén már ötvenkilenc helyszínen, ötezer gyermek részvételével.

Igyekezzen az, aki még szeretne idén nyáron részt venni a változatos, élményközpontú honvédelmi táborok valamelyikében, mert rohamosan telnek be a helyek. A Kossuth Rádió reggeli műsorának május 23-ai riportjából kiderült, hogy a táborokba on-line lehet jelentkezni a honvedelmitabor.hu oldalon – itt derül ki az is, hol mennyi hely van még. (Egy gyermek egy nyár alatt két táborba jelentkezhet.)

Egy átlagos tábori nap eligazítással kezdődik, alaki foglalkozással folytatódik, aztán tematikától függően jöhet a búvárkodás, vitorlázás, közelharc, erőnléti foglalkozás, éjszakai menetgyakorlat, lovaglás, fegyver szét-és összeszerelés… Nelli, az egyik korábbi táborlakó lelkesen ecsetelte: ő bizony nem szereti semmittevéssel tölteni a nyarat, kalandot és izgalmat keresett: ezért jelentkezett a honvédelmi táborba.

„A honvédelmi táborok fő célkitűzése az, hogy a mostani fiatalok felnőve olyan állampolgárokká váljanak, akik hazájuk iránt elkötelezettek és támogatják a honvédelem ügyét. Természetesen szeretnénk a Magyar Honvédség soraiban látni a fiatalok jó részét, mert ügyesek és tehetségesek, de tudjuk és tiszteletben tartjuk, hogy nem mindenkiből lesz katona” – húzta alá Antal László dandártábornok, a Honvéd Vezérkar Kiképzési Csoportfőnökség csoportfőnöke.

A rádióműsorban több megszólaló is lelkesen ecsetelte, milyen élményekkel gazdagodott az egy hét során – nem csoda tehát, ha a táborlakók a hetedik nap végén szomorúak. „Fantasztikus volt egy hétig úgymond katonának lenni és rossz érzéssel töltött el, amikor vége lett ennek a remek tábornak” – összegzett lelkesen és kissé letörten Georgina.

A honvédelmi táborok sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a diákok egy hét alatt elő sem veszik okostelefonjaikat…