Barion Pixel
Honvédelmi tábor az összekovácsolódás jegyében
Legfrissebb hírek
Kalandot keresek2024-03-11 12:33:00

Sok gyerek nem szeret passzívan pihenni a nyári szünetben, élményeket, kalandokat keresnek. Mi sem jobb lehetőség erre, mint a honvédelmi tábor – idén már ötvenkilenc helyszínen, ötezer gyermek részvételével.

Remek közösség, izgalmas programok2024-03-11 12:30:54

Számos élménnyel gazdagodtak a fiatalok az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár honvédelmi táborában, június 19-23-a között.

Az együtt gondolkodás fontossága2024-03-11 12:28:59

Ötnapos hagyományőrző témájú honvédelmi tábort rendezett az MH Területvédelmi Erők Parancsnoksága az érdeklődő 15-18 éves diákoknak, Csobánkán, június 19-23. között.

Honvédelmi tábor az összekovácsolódás jegyében2024-03-11 12:27:31

Idén is kezdetét vette az MH Területvédelmi Erők Parancsnoksága által szervezett hagyományőrző honvédelmi tábor Csobánkán.

Idén is kezdetét vette az MH Területvédelmi Erők Parancsnoksága által szervezett hagyományőrző honvédelmi tábor Csobánkán.

A résztvevők hosszú sorában ismerős arcok mosolyogtak vissza, hiszen több fiatal az előző évben is részt vett a csobánkai táborban. Az első nap számtalan meglepetést tartogatott. Vidám barátkozást követően felvonták a tábor zászlaját, majd a fiatalok megismerték a körletrendet és mindenki elsajátította a helyes ágyvetés technikáját, valamint izgalmas, nem megszokott körülmények között történő sérült ellátási technikákat is tanultak. A hegyvidék csodaszép táját a táborozók is felfedezték, végül a közös szalonnasütés méltó lezárása volt az első napnak.

A hét második napján a honvédelmi táborban a fiatal táborozók elkötelezetten és nagy lendülettel vetették bele magukat a kihívásokkal teli programokba. Megismerték a térkép és a tájoló használatát, azt követően pedig az álcázási technikák titkait sajátították el, melyeket a gyakorlatban is magabiztosan alkalmaztak. A csapatok összekovácsolódtak, és büszkén lobogtak a megalkotott csapatzászlók, amelyek a közös célok és az összetartozás szimbólumai lettek.

A tanulás mellett azonban a móka és a vidámság is áthatotta a tábor légkörét. Kacagás hangjai visszhangzottak a tábori területen, amelyek erősítették a csapatok közötti bajtársi kapcsolatot is. A fiatalok kiválóan szórakoztak, anélkül, hogy szem elől veszítették volna a tanulás nemes célját.